تجهیزات صنعتی رادیناس

تامین کننده ابزار آلات و تجهیزات رنگی کشور

پمپ دیافراگمی

پمپ دیافراگم چیست؟

پمپ دیافراگمی یا همان Air operated diaphragm pump که به اختصار با عنوان پمپ AODD (که از عبارت Air Operated Double Diaphragm گرفته شده است) هم معرفی می‌شود، از جمله پمپ‌های جابه‌جایی مثبت هست که خود انواع مختلفی دارد. این پمپ ها با حرکت رفت و برگشتی و هوای فشرده دیافراگم سیال را متراکم میکند. پمپ دیافراگمی نوعی پمپ جابجایی مثبت است که از یک دیافراگم برای انتقال سیالات استفاده می کند. این نوع پمپ ها برای  کاربردهایی از جمله انتقال آب، فاضلاب، مواد شیمیایی و … مناسب هستند. نصب و راه اندازی این پمپ ها بسیار ساده می باشند. از انواه پمپهای دیافراگمی میتوان به پمپ دیافراگمی الکتریکی، پمپ دیافراگمی دستی و بادی اشاره کرد. رنج قیمت پمپ دیافراگمی گسترده است اما میتوان گفت بین 15.000.000 میلیون تومان تا 100.000.000 تومان می باشد.

این پمپ‌ جابه‌جایی مثبت، نیازی به هواگیری نداشته و با استفاده از نیروی هوای فشرده، فعالیت می‌کند. حرکت پمپی دیافراگم‌ها در این پمپ، سبب شده است تا از آن برای انواع کاربردهای پمپاژ اسیدها، بازها، گاز مایع، روغن‌های صنعتی، روغن خوراکی، حلال‌ها و به طور کلی، پمپاژ مایعات و گازهای مختلف در صنایع متفاوت بهره گرفته شود.

همچنین باید افزود که ساختار پمپ دیافراگمی با در نظر گرفتن کاربرد آن طراحی شده و به همین دلیل نشتی در عملکرد اون تعریف نشده‌ است. از این رو پمپاژ انواع مایعات و گازهای سمی و یا قابل اشتعال، خطرآفرین نخواهد بود و نیازی به نگرانی از این بابت نیست. همین موضوع سبب شده تا پمپ دیافراگمی در کاربرد صنعتی و پتروشیمی، حداکثر نقش ممکن رو داشته باشه.

از طرفی هم باید افزود که با توجه به اینکه نحوه عملکرد پمپ دیافراگمی منظم نبوده و نوساناتی در حرکت دیافراگمی وجود دارد، در مورد دسته‌ای از فعالیت‌ها که نیاز به جریانات یکنواخت و فاقد نوسان مطرح هست، می‌توان از منبع انبساط بهره گرفت تا روند رفت و برگشت دیافراگمی، دچار کاهش و رفع نوسان شود. این منبع انبساط باید در خروجی‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

پیشنهاد: از محصولات دیگر گروه رادیناس که طرفداران زیادی دارد می‌توان به سنباده زن برقی و رنگپاش ایرلس برقی اشاره کرد؛ برای خرید این محصولات و کسب اطلاعات و جزئیات بیشتر، از این صفجات دیدن کنید.

کاربرد پمپ دیافراگمی

یکی از تجهیزاتی که امروزه در زمینه صنعت بسیار کاربرد دارد، استفاده از پمپ دیافراگمی است ‌که افراد در صنایع مختلفی از آن بهره می‌گیرند. این دستگاه سیالات را دریافت کرده و آن با فشاری چند برابر منتقل می‌کند. در حالت کلی پمپ‌های دیافراگمی را در دو دسته جابه جایی مثبت و دینامیک تقسیم بندی می‌کنند که هر کدام از آن‌ها با توجه به ویژگی ساختاری مخصوص به خود، در صنایع مختلف کاربرد دارند. اما پمپ دیافراگمی چیست و چه کاربردی دارد؟ ما در این مطلب از رادیناس در رابطه با پمپ دیافراگمی، انواع و ویژگی های آن توضیحات بیشتری را ارائه می‌دهیم تا شما را بیشتر با این ابزار و نحوه کار آن آشنا کنیم.

پمپ دیافراگمی

ویژگی‌های دیافراگم پمپ

در رابطه با پمپ دیافراگمی، به طور کلی مزایا و ویژگی‌های مختلفی قابل تعریف هست. قدرت مکش بالا، قابلیت پمپاژ سیالات سنگین با ویسکوزیته بالا، قابلیت غوطه وری در سیال، قابلیت کارکرد خشک، قابلیت مکش از بشکه‌ها و مخازن با ابعاد گوناگون، قابلیت نصب در محیط‌های بسته به دلیل عدم تولید حرارت در حین کار، قابلیت کنترل و تنظیم دبی و فشار پمپاژ با تغییر فشار هوای مصرفی، تعمیرات و نگهداری آسان، پرتابل بودن و قابل نصب در مکان‌های مختلف و موارد دیگری از این قبیل، همگی در میان ویژگی‌های دیافراگم پمپ قرار می‌گیرند.

البته باید توجه داشت که برخی خصوصیات و ویژگی‌های ساختاری در رابطه با انواع پمپ‌های دیافراگمی مطرح می‌شوند که باعث انحصار کاربرد اون‌ها برای حوزه‌های مختلف می‌شوند.

برای مثال، جنس پوسته پمپ در انواع pp، یا به عبارت دیگه پلی پروپیلن، برای اسیدها و بازها هست. در حالی که آلمینیوم کاربری عمومی دارد. همچنین در صورتی که جنس پوسته پمپ، KR یا به عبارت دیگه کانیار PVDF باشه، برای پمپاژ مواد شیمیایی و اسیدها با خورندگی بسیار بالا مناسب هست.

از طرف دیگر، برای بخش‌های مختلف دیافراگم و یا شیر یک طرفه پمپ هم جنس‌های مختلفی مطرح می‌شود. همین موضوع سبب شده تا ویژگی‌ها در برخی موارد تفکیک شوند و چند دستگی را به وجود بیاورند.

قیمت پمپ دیافراگمی

همانطور که گفته شد، پمپ دیافراگمی می‌تواند در انواع مختلفی وجود داشته باشد. این مسئله سبب می‌شود تا بین قیمت انواع پمپ دیافراگمی، تفاوت‌هایی مطرح شود؛ از طرفی هم فاکتورهای مختلفی مثل جنس وجود دارند که می‌توانند برروی فرایند قیمت گذاری پمپ دیافراگمی اثر بگذارند. شرکت تجهیزات رادیناس، با ارائه انواع پمپ‌های دیافراگمی، می‌تواند به شما در انتخاب و خرید پمپ مناسب، کمک کند.

پیشنهاد: ما در مقاله ای از بلاگ رادیناس به توضیح انواع پمپ صنعتی پرداخته‌ایم که میتوانید آن را مطالعه کنید.

پمپ دیافراگم

انواع پمپ دیافراگمی

از اونجایی که پمپ دیافراگمی توانسته خودش را در میان تجهیزات اصلی برای صنایع مختلفی چون صنایع شیمیایی، پتروشیمی، دارویی، شرکت‌های حفاری پالایش گاز و نفت، شرکت‌های آب، فاضلاب و تسویه آب خانه، فیلتر پرس‌ها، سیستم بیولوژیکی، آزمایشگاهی و تولیدات اسید و باز، قرار دهد.

به علاوه باید گفت که انواع مختلفی برای این محصول تعریف می‌شود که هر کدوم با توجه به ساختاری که دارند، می‌توانند ویژگی‌های متناسب همراه با کاربردشان را ارائه دهند. در هر صورت، مهم‌ترین انواع پمپ دیافراگمی شامل پمپ دیافراگمی الکتریکی یا برقی (Electrical)، پمپ دیافراگم دستی (Manual) و پمپ دیافراگم بادی (Pneumatic) می‌شود.

این سه نوع پمپ دیافراگمی،  به سبب مزایایی که به لحاظ عملکردی و خدماتی در اختیار افراد قرار داده‌اند، در میان پرکاربردترین انواع پمپ دیافراگمی قرار می‌گیرند. کاربری آسان، قیمت مناسب، بازدهی بالا و مکانیسم کاری، همگی از دلایلی هستند که به محبوبیت و گسترش کاربرد پمپ‌های ذکر شده، کمک می‌کنند. در ادامه به بحث بیشتر در مورد هرکدام از انواع پمپ‌های دیافراگمی می‌پردازیم.

به طور کلی پمپ‌های دیافراگمی به سه دسته زیر تقسیم می‌شوند:

پمپ دیافراگمی الکتریکی (Electrical)

در پمپ دیافراگمی برقی یا الکتریکی از یک الکتروموتور برای جابجایی دیافراگم و انتقال سیالات کمک گرفته می‌شود. در صورتی برای تامین هوا به کمپرسور دسترسی نداشته باشید، پمپ دیافراگمی برقی بهترین گزینه خواهد بود.

پمپ دیافراگمی دستی (Manual)

معمولا پمپ‌های دیافراگمی دستی برای جابجایی سیالات با حجم کمتر در حد گالن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند و به منظور تسهیل در کار آزمایشگاه‌ها و لابراتور‌ها و کارگاه های کوچک، از آن‌ها استفاده می‌شود. در واقع این نوع پمپ‌ها کوچک بوده و دارای کوچک‌ترین سایز ورودی و خروجی و بدنه در بین انواع پمپ‌ها هستند.

پمپ دیافراگمی بادی (Pneumatic)

سومین نوع از پمپ‌های دیافراگمی، پمپ بادی یا پنوماتیک است که به سبب ویژگی‌های منحصر به فرد، در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. پمپ دو دیافراگمی بادی یا همان پنوماتیک گونه ای از پمپ های دیافراگمی است که از یک شیر هوا استفاده میکند که هوای فشرده شده را بین دو قسمت انتهایی پمپ جابه جا میکند.  عدم نشتی در پمپ‌های دیافراگمی پنوماتیک یکی از مزایای اصلی آن‌ها محسوب می‌شود.

اجزای پمپ دیافراگمی

طرز کار پمپ دیافراگمی

پمپ دیافراگمی، با توجه به ساختاری که متناسب با سازوکارش دارد، می‌تواند فرایند مکش را بدون نشت انجام دهد. دیافراگم اولیه و دیافراگم ثانویه، مجموعه دیافراگمی در پمپ مورد بحث هست که دیافراگم دارای حرکت رفت و برگشتی است. این فرایند به عملکرد مکش در پمپ دیافراگمی منجر می‌شود. با توجه به این‌که توضیح بیشتر در مورد روش کار پمپ دیافراگمی از حوصله این مقاله خارج بود؛ ما در مقاله‌ای دیگر از بلاگ رادیناس در مورد این موضوع به بحث پرداخته‌ایم که پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را مطالعه کنید.

از آنجایی که کاربرد پمپ مذکور بیشتر در زمینه مایعات و گازهای سمی و یا قابل اشتعال هست، عدم نشت از مهم‌ترین فاکتورهایی هست که در ساختار اون لحاظ می‌شود.

این پمپ وزن سبکی داشته و با توجه به پرتابل بودن آن، به راحتی قابل حمل هست. از طرفی هم نصب این پمپ بسیار ساده هست و با اتصال شیلنگ هوای فشرده پمپ فعال می‌شود. به همین دلیل کاربرد گسترده‌ای را در صنایع مختلف به خودش اختصاص داده و در میان پرکاربردترین ابزار قرار گرفته است.

انواع مدل های پمپ دیافراگمی

پمپ دیافراگمی آرگال

پمپ دیافراگمی ریور ویو

پمپ دیافراگمی کراگو