در گذشته رنگ آمیزی با قلم مو بسیار سخت بود و فرد مجبور بود زمان زیادی را صرف رنگ آمیزی سطح مورد نظر کند. اما امروزه رنگ آمیزی با روشهای جدید مانند ایرلس برقی، مزیت زیادی داشته که صرفه جویی در زمان رنگ آمیزی یکی مهمترین آنهاست. در واقع با بهره گیری از روشهای نو در وقت و هزینههایتان صرفه جویی خواهید کرد. رنگ آمیزی با ایرلس یکی از روشهای رنگ آمیزی صنعتی است که از آن برای رنگ کاری سازههای فلزی و کلیه سطوح استفاده میشود. اما برای استفاده از ایرلس باید نحوه رنگ آمیزی با آن را خوب یاد بگیرید تا نتیجه کار مطلوب شود. پس تا آخر این مقاله همراه ما باشید تا نحوه رنگ آمیزی با ایرلس را به شما آموزش دهیم.
نحوه رنگ آمیزی با ایرلس
مانند سایر روشهای رنگ آمیزی و سندبلاست، رنگ آمیزی با ایرلس نیز باید طبق استاندارد و اصول خاصی انجام شود تا نتیجه کار بدون نقص باشد. علاوه بر این، افرادی که در بخش رنگ آمیزی با ایرلس مشغول به کار هستند باید با روشهای ایمنی کار با دستگاه ایرلس آگاهی کامل داشته و از خطراتی که ممکن است در حین کار، آن ها را تهدید کند، مطلع شوند. مواردی همچون ایمنی پمپ، سلامت شیلنگها، خطر انبار کردن حلالها، اشتعال پذیری، آلودگی هوا، بیماریهای تنفسی و غیره مهمترین موضوعاتی هستند که در هنگام رنگ آمیزی با ایرلس باید مورد توجه قرار گیرند.
روش کار ایرلس برای پمپاژ رنگ بسیار جالب است و از طریق فشار بالایی که به 3000 psi میرسد، انجام میشود. در این روش رنگ مایع به وسیله یک پمپ فشار قوی و از طریق شلنگ به سمت یک نازل بسیار ریز پمپاژ شده و با خروج از نازل اتمیزه میشود. پس از آن رنگ با سرعت بالا به سطح کار برخورد کرده و به آن میچسبد . در این روش از هوای فشرده برای اتمیزه کردن رنگ و حمل ذرات رنگ تا سطح کار استفاده نشده و رنگ به تنهایی روی سطح پاشیده میشود. به همین علت است که به این روش ایرلس یا بدون هوا میگویند.
در واقع نازل ایرلس به گونهای طراحی شده که رنگ را به طور مساوی با یک الگوی اسپری فن مانند به قطرات ریز تقسیم میکند. شما با استفاده از این روش میتوانید مایعات مختلفی مانند رنگهای غلیظ و رنگ لاتکس را اسپری کنید. در واقع نحوه کار با ایرلسها بسیار ساده است. شما با کمی تمرین میتوانید از آنها برای کارهایی مثل: رنگ آمیزی صاف و یکدست درها، کابینتها، خودرو و انواع وسایل چوبی استفاده کنید.
ویژگی و مزایای اجرا با ایرلس
- دارای ضخامت یکنواخت در نشست رنگ
- اجرای عالی در سیستم تک لایه پوششی
- پوشش دادن تمام نقاط رنگ آمیزی با کمترین خطا حتی به اندازههای میکرونی
- حفظ کیفیت رنگ با نشستن مولکولهای رنگی
- داشتن پوشش بالا
- عدم نیاز به پاشش چند لایه رنگ
- کاهش هزینه اولیه و نگهداری دستگاه
- امکان انجام حجم کاری بیشتر در زمان کوتاهتر
- کاهش مصرف انرژی
- عمر بالای دستگاه
- کاهش میزان هدر رفتن رنگ در زمان کار
- دارای وزن و حجم کم
- حمل و نقل و نگهداری آسان
- کاهش زیاد آلودگی صوتی در محیط
- عدم پخش شدن رنگ در محیط
- کاهش مصرف تینر وحلالهای رنگ
- کاهش قابل توجه پرت رنگ
پیشنهاد: ما در یک مقاله از رادیناس در مورد تفاوت های ایرلس برقی و بادی و کاربردهای هرکدام به تفضیل توضیح دادهایم که پیشنهاد میکنیم این مقاله را مطالعه کنید.
خطرات استفاده از دستگاه ایرلس
اصلیترین خطر ناشی از رنگ آمیزی با دستگاههای ایرلس، استفاده از مواد شیمیایی و حلالهایی است که در تولید رنگهای داخل مخازن دستگاههای ایرلس مورد استفاده قرار میگیرند. در واقع اگر بیش از اندازه در معرض موادی همچون پرایمر، بسیاری از حلالها، رنگ یا لاک که امکان جذب آنها از طریق تنفس و پوست وجود دارد، قرار بگیرید، سلامتی شما را به خطر میاندازد.
علاوه بر این، حلالهای دیگری که در بیشتر عملیات و فعالیتهای رنگ آمیزی به طور مشترک مورد استفاده قرار میگیرند، تولوئن، زایلن، کتونها و استرها هستند که بیش از اندازه قرار گرفتن در معرض آنها نیز میتواند تهدید جدی بر سلامت شما باشد.
قیمت و خرید ایرلس
با توجه به اینکه ایرلسها انواع مختلفی دارند و امروزه شرکتهای زیادی به تولید این دستگاه اقدام کردهاند، قیمت آنها با هم متفاوت بوده و هر شرکت دستگاه خود را با قیمت خاصی عرضه میکند. با این حال شما با بررسی ویژگی هر کدام از این ایرلسها و مراجعه به سایت رادیناس، میتوانید بهترین دستگاه را خریداری کنید. با مقایسه قیمتهای این محصول در سایت رادیناس با سایر سایتها، متوجه قیمت و کیفیت عالی این محصول در سایت رادیناس خواهید شد. علاوه بر این، برای داشتن انتخاب بهتر میتوانید با تیم مشاوران ما در سایت رادیناس تماس بگیرید و در رابطه با کیفیت و نوع محصول با آنها مشورت کنید. آنها با توجه به نیاز شما، بهترین محصول را به شما پیشنهاد میدهند.